Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
torsdag 1. desember 2011
SJOKOLADEDRØM:
SJOKOLADEDRØM:
Kakebunn.
3 stk Egg
4 dl Sukker
300 gr Smeltet smør
1 dl Melk
5 dl Hvetemel
1,5 ts Freia Vaniljesukker
3 ts Freia Bakepulver
3 ss Freia Regia Bakekakao
......................................................................
Fyll
Freia Kakefyll Rom eller Freia Kakefyll Vanilje
Sjokoladeglasur
3 dl Kremfløte
400 gr Freia 70% Kokesjokolade
50 gr Smør
................................................................................
Dekor
3 plate Freia Dronningsjokolade
Du trenger blant annet
Bolle, visp, springform, kjele, brødform, plastfilm Fremgangsmåte
...................................................................................
Kakebunn
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør.
Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180°C i 30-40 minutter. Del kaken i to eller tre lag og fyll den med Freia Kakefyll med vanilje eller romsmak.
...................................................................................................
Sjokoladeglasur
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt.
........................................................................................................
Dekor
Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad. Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapen til sjokoladen har stivnet. Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.
Smør på sjokoladeglasuren.Jeg fant en enklere måte å pynte den på, valgene er mange.
Denne kaken kalles for Dronningdrøm og den bærer sitt navn med rette, enkel å lage og smaker vidunderlig.