torsdag 1. desember 2011

SJOKOLADEDRØM:

SJOKOLADEDRØM: Kakebunn. 3 stk Egg 4 dl Sukker 300 gr Smeltet smør 1 dl Melk 5 dl Hvetemel 1,5 ts Freia Vaniljesukker 3 ts Freia Bakepulver 3 ss Freia Regia Bakekakao ...................................................................... Fyll Freia Kakefyll Rom eller Freia Kakefyll Vanilje Sjokoladeglasur 3 dl Kremfløte 400 gr Freia 70% Kokesjokolade 50 gr Smør ................................................................................ Dekor 3 plate Freia Dronningsjokolade Du trenger blant annet Bolle, visp, springform, kjele, brødform, plastfilm Fremgangsmåte ................................................................................... Kakebunn Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes i og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180°C i 30-40 minutter. Del kaken i to eller tre lag og fyll den med Freia Kakefyll med vanilje eller romsmak. ................................................................................................... Sjokoladeglasur Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt. ........................................................................................................ Dekor Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad. Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapen til sjokoladen har stivnet. Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først. Smør på sjokoladeglasuren.Jeg fant en enklere måte å pynte den på, valgene er mange. Denne kaken kalles for Dronningdrøm og den bærer sitt navn med rette, enkel å lage og smaker vidunderlig.