Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
torsdag 1. desember 2011
DRONNINGDRØM:
DRONNINGDRØM:
Bunn (sjokoladesukkerbrød).
5 stk egg
200 gr sukker
160 gr hvetemel
100 gr potetmel
2 ss kaldt vann
40 gr Freia Regia Bakekakao
............................................................................................................
Sjokolademousse
200 gr Freia Dronningsjokolade
75 gr margarin
4 stk eggeplommer
2 dl Kremfløte
4 stk eggehviter
2 ss melis
.......................................................................................................
sjokoladepudding
100 gr Freia Dronningsjokolade
2 ss kakao
2 dl vann
1 l Helmelk
100 gr maizenna mel
1 dl Sukker
2 ts Freia Vaniljesukker
.............................................................................................
kremtopping
4 dl kremfløte
2 ss kruttsterk avkjølt kaffe
1 pose Freia Daim Strøssel
Fremgangsmåte
........................................................................................
Sukkebrødbunnen:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i det kalde vannet. Sikt i hvetemel og potetmel. Stek ved 190 grader i 20 minutter.
Bruk gjerne en bake it easy form, da den er veldig kjekk når du skal montere denne kaken.
....................................................................................
Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Pisk eggedosis av eggeplommene og melisen.
Pisk eggehvitene for seg
Pisk kremfløten for seg
Bland sjokoladen i eggeplommene, tilsett så pisket krem. Tilsett tilslutt stivpiskede eggehviter, vær forsiktig.
.........................................................................................
Sjokoladepudding
Smelt sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken jevnet med maisennamel og kakaopulver. Rør til sjokolademelken koker. Ta den av platen og smak til med sukker og vaniljesukker. Visp puddingen godt så den er jevn og fin før den helles i vannskylt bolle eller form. La den stivne i kjøleskapet .
..........................................................................................
Montering:
Del kakebunnen i 3 deler
Legg en bunn nederst i bake it easy formen.
Legg så et lag av sjokoladepudding oppå (du trenger ikke all puddingen du lagde, resten kan du spise med vaniljesaus:) ).
Legg så en ny bunn
Legg sjokolademousse (du trenger ikke all moussen, resten kan du spise som dessert)
Legg den siste bunnen
Kaken kan godt stå å sette seg litt.
Du kan også montere den underveis, det forutsetter at du har bunnen klar når du begynner med puddigen, når du så lager puddig heller du den over den første bunnen og lar denne stivne før du begynner med sjokolademoussen. Legg neste bunn oppå puddingen, lage mousse og legg oppå, la det så igjen stivne. Legg på siste bunn
Pisk kremfløten og tilsett den kalde kaffen
Dekk kaken med krem og la fantasien få overta.
Strø med daimkuler eller noe nnet godt