torsdag 1. desember 2011

DRONNINGDRØM:

DRONNINGDRØM: Bunn (sjokoladesukkerbrød). 5 stk egg 200 gr sukker 160 gr hvetemel 100 gr potetmel 2 ss kaldt vann 40 gr Freia Regia Bakekakao ............................................................................................................ Sjokolademousse 200 gr Freia Dronningsjokolade 75 gr margarin 4 stk eggeplommer 2 dl Kremfløte 4 stk eggehviter 2 ss melis ....................................................................................................... sjokoladepudding 100 gr Freia Dronningsjokolade 2 ss kakao 2 dl vann 1 l Helmelk 100 gr maizenna mel 1 dl Sukker 2 ts Freia Vaniljesukker ............................................................................................. kremtopping 4 dl kremfløte 2 ss kruttsterk avkjølt kaffe 1 pose Freia Daim Strøssel Fremgangsmåte ........................................................................................ Sukkebrødbunnen: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i det kalde vannet. Sikt i hvetemel og potetmel. Stek ved 190 grader i 20 minutter. Bruk gjerne en bake it easy form, da den er veldig kjekk når du skal montere denne kaken. .................................................................................... Sjokolademousse: Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Pisk eggedosis av eggeplommene og melisen. Pisk eggehvitene for seg Pisk kremfløten for seg Bland sjokoladen i eggeplommene, tilsett så pisket krem. Tilsett tilslutt stivpiskede eggehviter, vær forsiktig. ......................................................................................... Sjokoladepudding Smelt sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken jevnet med maisennamel og kakaopulver. Rør til sjokolademelken koker. Ta den av platen og smak til med sukker og vaniljesukker. Visp puddingen godt så den er jevn og fin før den helles i vannskylt bolle eller form. La den stivne i kjøleskapet . .......................................................................................... Montering: Del kakebunnen i 3 deler Legg en bunn nederst i bake it easy formen. Legg så et lag av sjokoladepudding oppå (du trenger ikke all puddingen du lagde, resten kan du spise med vaniljesaus:) ). Legg så en ny bunn Legg sjokolademousse (du trenger ikke all moussen, resten kan du spise som dessert) Legg den siste bunnen Kaken kan godt stå å sette seg litt. Du kan også montere den underveis, det forutsetter at du har bunnen klar når du begynner med puddigen, når du så lager puddig heller du den over den første bunnen og lar denne stivne før du begynner med sjokolademoussen. Legg neste bunn oppå puddingen, lage mousse og legg oppå, la det så igjen stivne. Legg på siste bunn Pisk kremfløten og tilsett den kalde kaffen Dekk kaken med krem og la fantasien få overta. Strø med daimkuler eller noe nnet godt