Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
søndag 4. desember 2011
FLESK OG DUPPE
Antall porsjoner: 4 ....
600 g lettsaltet sideflesk, i skiver og uten svor
3 1/2 ss smør
3 1/2 ss mel
5 dl varm melk
salt og kvernet pepper
revet pepperrot, kan sløyfes
2 ss hakket persille
kokte poteter, gulrøtter og kålrot til servering
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med varm melk mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen småkoke et par minutter under stadig omrøring. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør til slutt inn hakket persille.
Stek flesket på begge sider og hell fettet fra pannen over i den hvite sausen. Serveres med kokte poteter og kokte kålrotskiver og gulrøtter, eller rotstappe.