Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
lørdag 3. desember 2011
Safran og honningparfait med bringebær.
3 eggeplommer 1/2dl. skker 1/2 dl.honnning 1/4-1/2g safran 3dl. kremfløte.
.....
Saus.
200g frosne bringebær 2ss melis.
....
Pynt.
Stratoskjeks sitronmelisse.
...
Pisk eggeplommer,sukker, honning og safran lyst og luftig.
Stivpisk fløten og vend den inn i eggedosisen. Hell i ønsket form og frys i minst 3 timer.
....
Tin bringebærene og hell noe av saften, men ta vare på den i tilfelle at sausen blir litt for tykk.
Mos dem med melis i en hurtigmikser og sil sausen gjennom en fin sil.Tilsett mer melis hvis den er
for lite søt på smak.
Server parfaiten med saus, kjeks og sitronmelisse. NYT.