Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
fredag 2. desember 2011
Viltgryte.
I dag glemmer jeg alt som heter lavkarbo-Karbohydrater og kalorier, for i dag skal jeg ha min absolutte livrett til middag, og her er den:
Viltgryte.
500 gr. reinskav
2 løk
100 gr. sjampingjong
2 ss. smør
2 dl. vann
1 ts. buljongpulver, gjerne av vilt.
100 gr. brunost
3 dl. creme fraiche
1 ts salt
1/2 ts. nykvernet pepper
5 enebær
100gr tyttebær
.................................................................
1. Skjær løk og sopp i båter og brun det sammen med reinskavet.Ha i vannet, buljongpulveret . og brunosten. La det koke i ca. 5 min.
.....................................................................
2.Tilsett Creme Frech og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og gjerne noen knuste enebær. Noen tyttebær i gir en ekstra god smak. Potetmos eller kokt ris passer godt til.
....................................................................
En enklere utgave som også smaker nydelig er å kutte ut løk, brunost og creme fraiche, buljongpulver og enebær.Bruk heller skogsbacon, stek alt og la det småkoke i fløte i 5 min.Rør i av og til.Kulepoteter er også godt i stedet for ris.Rosenkål er selvskreven hos meg.