fredag 2. desember 2011

Lammeskavs gryte.

Legger ut denne oppskriften som også er laget på stormkjøkken på fjellet, kanskje det smaker ekstra godt ute i det fri, i allefall syns jeg det, her er den: LAMMESKAVSGRYTE. 500gr.lammeskav 100gr. skogsbacon 100 gr. sopp (velg etter smak.) 2 stk. sjalottløk Tine smør 2 dl. rømme ........................................................................ Stek først løken og soppen i en panne med tinesmør. Legg dette over i en kasserolle og stek deretter lammeskav og bacon. Rett før kjøttet er ferdigstekt har du i en god klatt med tine smør som man blander inn i kjøttet. Når smøret er ferdigsmeltet og kjøttet stekt, har man det opp i samme gryte som soppen og løken. Smak til med salt og pepper. Sett kasserollen på platen og ha i 2 dl. rømme, rør godt rundt slik at seterrømmen og det smeltede smøret blander seg med ingrediensene og la det småputre i 10-12 minutter. Serveres med kulepoteter til og selvfølgelig rosenkålen.