Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
fredag 2. desember 2011
Lammeskavs gryte.
Legger ut denne oppskriften som også er laget på stormkjøkken på fjellet, kanskje det smaker ekstra godt ute i det fri, i allefall syns jeg det, her er den:
LAMMESKAVSGRYTE.
500gr.lammeskav
100gr. skogsbacon
100 gr. sopp (velg etter smak.)
2 stk. sjalottløk
Tine smør
2 dl. rømme
........................................................................
Stek først løken og soppen i en panne med tinesmør. Legg dette over i en kasserolle og stek deretter lammeskav og bacon. Rett før kjøttet er ferdigstekt har du i en god klatt med tine smør som man blander inn i kjøttet. Når smøret er ferdigsmeltet og kjøttet stekt, har man det opp i samme gryte som soppen og løken. Smak til med salt og pepper. Sett kasserollen på platen og ha i 2 dl. rømme, rør godt rundt slik at seterrømmen og det smeltede smøret blander seg med ingrediensene og la det småputre i 10-12 minutter. Serveres med kulepoteter til og selvfølgelig rosenkålen.