fredag 6. januar 2012

Fiskegryte med reker.

Ingredienser: 600 g torskefilet 100 g reker, rensede 1 rød paprika 1 liten purre 2 ss smør 1 hvitløkbåt 3 dl matfløte 125 g snøfrisk 1 ts salt 1/4 g nykvernet pepper 2 ts sitronsaft, presset frisk basilikum Framgangsmåte: Rens og kutt paprikaen i terninger og skjær purren i strimler. Finhakk hvitløk. Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Fres grønnsakene i smør og tilsett finhakket hvitløk. Hell i matfløte og snøfrisk (du kan også bruke snøfrisk med dillsmak om du ønsker det), og rør slik at snøfrisken løser seg opp. Tilsett salt, nykvernet pepper og sitronsaft. Legg porsjonsstykker av fisken oppi sausen og la fisken trekke i ca. 8 - 10 minutter. Tilsett reker og strimler av frisk basilikum før servering. Tips: Server med godt brød eller kokte poteter.