mandag 5. desember 2011

KÅL OG KJØTTPUDDING.

Antall porsjoner: 4 .... 750 g hodekål 2 stk løk 2 stk potet 5 dl vann 1 stk kjøttbuljongterning 5 skiver bacon Farse: 500 g medisterdeig 2 ts salt 1 ss potetmel 2 dl vann 2 stk egg 2 ss tomatpuré 1 ss hakket frisk timian litt pepper 4 Forslag til tilbehør: Kokte poteter eller ris, rørte tyttebær. Fremgangsmåte Varm stekeovnen til 200 grader C. Pensle en ildfast form. Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives. Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til en evt. saus. Farse: Bland alle ingrediensene til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel litt smør eller baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter. Legg evt. et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie over formen mot slutten av steketiden. La gjerne puddingen stå litt før oppskjæring. Om ønskelig, kan du lage saus fra kålkraften ved å blande denne med en kjøttbuljongterning, mel eller maizena, evt en dæsj worchestershiresaus, litt soyasaus og f eks litt ripsgele. Server kål- og kjøttpuddingen med kokte poteter eller ris og tyttebær.