tirsdag 6. desember 2011

MULTEISKAKE.

Porsjoner 10 Ingredienser Mandelbunn: 150 g mandler 150 g melis 4 stk eggehvite ............... Multeiskrem: 6 stk eggeplomme 150 g sukker 3 dl kremfløte 3 ½ dl fruktyoghurt med multer 6 stk gelatinplater ............ Slik gjør du ........... 1. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen. 2. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. 3. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen. 4. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring. 5. Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen. Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.