Denne bloggen vil for det meste handle om mat, men da jeg er opptatt med så mange andre ting legger jeg vel ut et eller annet som jeg er fornøyd med.
tirsdag 6. desember 2011
MULTEISKAKE.
Porsjoner 10
Ingredienser
Mandelbunn:
150 g mandler
150 g melis
4 stk eggehvite
...............
Multeiskrem:
6 stk eggeplomme
150 g sukker
3 dl kremfløte
3 ½ dl fruktyoghurt med multer
6 stk gelatinplater
............
Slik gjør du
...........
1. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen.
2. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen.
4. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring.
5. Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen.
Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.